Controle
alles doen
op je eigen manier
Houvast
je vind het niet
je zweeft door de dagen heen
Woede
tegen jezelf
tegen de leven
tegen je ouders
tegen de wereld om je heen
Onbegrip
het is overal om je heen
niemand begrijpt je
of wil je begrijpen
Wat moet je doen?
Mensen willen je helpen
maar ze nemen enkel de controle weg
De controle die je over jezelf hebt
is het enige wat je nog hebt
Onberijkbaar ben je
voor jezelf
voor alles en iedereen
Niemand ken je helpen
het enige wat je wil is weg
Weg uit deze donkere wereld
weg van de eenzaamheid
Weg van de kwetsende stemmen
weg van de angst en de pijn
Weg uit de handen
die je krampachtig vasthouden
je weerhouden om te leven
Ooit zullen ze me laten gaan
en dan zal ik kunnen vliegen
Naar een volgende wereld
een prettige wereld
Waar ik de touwtjes in handen heb
en kan doen en laten, wat ik zelf wil.
6-12-2001