Het was alsof het gsteren was.
De geschiedenis deed zijn come back.
Twee kinderen werden ontvoerd.
De daders ontnamen ze
als dieven in de nacht,
hun bekommerloze jeugd.
Angst en onzekerheid
klopten hand in hand
aan het hart van de ouders.
Het mediacircus streek neer
als aasgieren op een kadaver,
voor hun prestige in de wereld.
De dagen gingen voorbij
en de ontknoping was zoek.
Alleen de spanning groeide.
Na intens zoeken
werden ze gevonden
door een wandelaar.
Voor de kinderen
kwam alle hulp te laat.
Want hun lot was bezegeld.
De daders werden gevonden,
hun straf krijgen ze gepeperd.
Op de kosten van de staat.
Na het uit zitten er van
gaan ze als vrije mensen
weer in de maatschappij.
Alleen de ouders van de kinderen
blijven levenslang gestraft
want ze betalen voor altijd hun verdriet.
Bestaat rechtvaardigheid in deze wereld?
(Opgedragen aan al de ouders, die een kind verloren hebben en de rekening blijven betalen. Moge deze woorden U allen kracht geven, om verder te leven.)