Handen zijn sterk
maar ook heel kwetsbaar
Hoe gauw heb je niet
een blaar of een snee
een kneuzing of een verstuiking
zo vervelend en niets aan te doen.
Handen zijn harde werkers
Ze praten
ze maken
ze handelen
oneindig veel doeleinden en toch beperkt.
Handen zijn heel gevoelig
voor warmte en koude
Ze verkennen, tasten af
zo zacht
heel voorzichtig en toch stevig.
Handen zijn heel verschillend
niet één is er gelijk