Fier, stralend, rechtop
de ridder rijdt binnen
na een geweldige strijd
gevochten om te winnen
zijn harnas glimmend schoon
zijn vaandel helder wit
hij stapt het huis binnen
waar de koningin zit
knielend voor haar verteld hij
over zijn dappere daden
zijn koene strijd
hij laat niets te raden
dan een klein vlekje rood
het kleine beetje bloed
op het banier van de ridder
dat aan de dood denken doet
de koningin kijkt verschrikt
ze krijgt een bleek voorkomen
het wordt ineens te echt
hoe dichtbij mag het komen?