muziekwinkel
uit een stem zo ontluisterend trillend
is muziek ontstaan
in mijn hart
psalmen van geloof
uit die blik zo ogen zo een glimlach
is een schilderij ontstaan
niet rechthoekig
en rondjes met de lucht
oh, als ik die winkel in
een cd ga kopen
en zij helpt mij, gaat mijn stem
met melodietjes uit de mooiste liedjes
en zij weet dat ik zweef
en zij is blij dan en gelukkig
en zulke vrouwen, jezus!
zijn toch de mooiste kinderen op aarde!
hoe ik verstild naar buiten liep
met ballonen in m'n hand
steeg ik langzaam de stad uit
dromend van dit leven.
24-08-2002