"MAGICAL POP NOISE OF THE YEAR"
Dramatische schouwspelen spelen door de lucht
de avonden worden kouder en korter en de wolken
hangen zwaarder boven hen die op het terras zitten
met een zucht op het welgevallen van de voorbije zomer
terug blikken
Dichters zouden muzikanten moeten zijn
en muzikanten dichters.
Val niet over me als je rennen gaat...
als ik geld had bouwde ik een ladder naar de sterren
de herten met reuzen geweien stierven uit
de ratten met reuzen tanden tevens
apen met te grote hersenen
schrijven lijstjes van te hopen niet
te hopen niet -muziekwinkel-
-
uit een stem zo ontluisterend trillend
is muziek ontstaan
in mijn hart
psalmen van geloof
uit die blik zo ogen zo een glimlach
is een schilderij ontstaan
niet rechthoekig
en rondjes met de lucht
oh, als ik die winkel in
een cd ga kopen
en zij helpt mij, gaat mijn stem
met de melodietjes van de mooiste liedjes...
en zij weet dat ik zweef
en zij is blij dan en gelukkig
en zulke vrouwen, jezus!
zijn toch de mooiste kinderen op aarde!
hoe ik verstild naar buiten liep
met ballonen in m'n hand
steeg ik langzaam de stad uit
dromend van dit leven.
-
drukke straten vallen als een sm-pak om ons heen
er wordt een landingsbaan gebouwd voor onze dromen
pierni pierni pok pok, die piedelie piedelie pee
radeloos als een ontklede travestiet
oh,alle zoetigheid
en lief ik hou van jou
Venlo was weer vol deze zomer
New York: De politie agente waar toevallig de film over gaat
leert toevallig een nieuwe vriend kennen,
die toevallig de psychopaat blijkt waar de film over gaat;
als je de lotto winnen moeilijk lijkt!
zo briljant als een Colibri
zo van de wind als de Albatros
alle zoetigheid
en oh, mijn lief ik hou van jou
Het is niet erg alleen te zijn
het is erg aan niemand te hoeven denken.
Over de dorpen en steden van Nederland
glooft behoedzaam een drieste verwording
weer is er iemand gestorven
en; 'Och; schuift zich tussen mijn stilte en leegte'
de nazomer dagen die zich gaan versterven(......)
'lief?
waar bleef je nou?'
23-08-2002