~~~~
omdat alles zo doorzichtig is
wat mensen doen, wat mensen laten
omdat de tijd geen heler is
wil ik weleens met je praten
als twee beelden gehouweeld staan
temidden een spuiende fontijn
droppelend het water van ons af
en blinkend onze marmeren huid
omdat alles zo doorzichtig is
en alles komt en alles gaat
ieder kan zijn wat tie zijn wil
en de denker slechts in pose staat;
de tijdloze danser om je heen zijn
armen handen voeten benen romp en hoofd
versteend je voortgezette lijn zijn
massief tussen de druppels en de avondzon
laat het leven dan maar voortgaan
de dagen komen en de dagen gaan
uit verhevigd leven te zijn onstaan
ziet men ons aan
dat de rest slechts doorzichtig is.
~~~~
aug2002