leven in een wereld vol wantrouwen en leugens
een wereld vol pijn,onverdraagzaamheid en verdriet
een wereld waarin je ouders je nauwlijks zien staan
een wereld waarin je straf krijgt voor alles wat je doet
een wereld waarin je 'smorgens vol blauwe plekken naar school moet
een wereld dat bijna onmogelijk is om fysisch te overleven
in zo'n wereld ben ik opgegroeid
zo'n jeugd heb ik gehad
ik ben nu ouder en mijn letsel is praten met mijn ouders
bang dat ze me gaan uitlachen
bang dat ze het gaan verder vertellen
mijn ouders zijn boos op me om dat ene letsel
terwijl het eigenlijk hun eigen fout is
ik wil hen dit zeggen maar hoe?
ze gaan me waarschijnlijk uitlachen
ze gaan zeggen dat het mijn eigen fout was
dat het allemaal aan mij lag dat ik zo'n jeugd heb gehad
ach waarom moeite doen om hierover na te denken
als je ouders je niet geloven wie san wel?