een gevoel, diep van binnen
eigelijk een woordenstroom
die zich naar boven probeert te wringen
om het jou te vertellen
deze ongelooflijke hoeveelheid letters
formuleren in gedicht
om je daarna weer even licht te voelen
zo licht als een veertje, dat opnieuw wacht
op het gevoel dat het hart opnieuw weer vult met woorden om ze zo weer op te schrijven
eigelijk een drang
pak een potlood en een vel
doe het nu anders ben je het weer vergeten
want een mens doet dat heel snel
de drang ontstaat in het hart
dat je vriendelijk vraagt jezelf te legen
te luchten, te worden als een veertje
even je gedachten weg, even weg de zorgen
of waar je ook mee zit
je wilt een veertje worden