Grietje deed haar zwembroekje aan
Want ze wilde naar het strand toe gaan
Nou ja, broekje is te veel eer
't Was een lapje, niet veel meer
In centimeters tien bij vijf
Het had echt niet veel om het lijf
Als ze op haar buik en borsten lag
Was een draadje het enige dat je zag
En lag ze op haar rug, die mooie Griet
Dan zag je alleen dat ene plekje niet
Ze werd begeerd door menige man
Dat wist ze en ze genoot ervan
En ging ze in zee, een minuut of wat
Dan werd natuurlijk het lapje nat
Er viel feitelijk niets meer te raden
Wanneer ze klaar was met dat baden
Van die hong'rige ogen genoot ze dan het meest
O, het strand was voor Griet een heerlijk feest!