Ruik de fragrance van kamperfoelie in wit en paars,
van lavendel in uitbundig blauw,
de aarde als de vrouw.
Bewonder de kleurentover van een enkele orchidee,
van veldbloemen tussen ’t gras,
van stervend licht op glas.
Hoor ook het avondlied hoog in het bos van het merelpaar
En het getierelier als antwoord in het bladerdak zowaar.
Laat dan de slaap jouw oogleden zwaar, jouw geest bevrijden
en dromen waard in 't land van verbeelding aller tijden,
jouw eigen fantasie beleven in eigen aard
niet meer bezwaard.
Slaapzacht,
droomzacht
en beleef de nacht
in jouw wereld in nieuwe pracht.