Alles is al gedaan.
Maar wat heeft ons werkelijk geraakt?
Wat hebben we werkelijk verstaan?
Wat heeft ons tot een ander mens gemaakt?
Alles is al gezegd.
Alle woorden geuit.
Maar is er werkelijk een grens verlegd?
Klinkt ons roepen niet veel te luid?
En we weten het allemaal.
We schreeuwen het van de daken.
Ieder spreekt zijn eigen taal.
Nooit, nee nooit, zullen onze woorden opraken.
We denken alles te weten.
We denken alles te zijn.
Maar zijn we niet het belangrijkste vergeten.
Is niet heel erg veel van wat we doen en zeggen,
schijn?
De betekenis.
Het teken dat gegeven wordt.
De Waarheid die gevangen-is.
De Waarheid die onder de omhulling van schijn
verdort.
Eindeloos dwalen we rond in het doolhof.
Ieder vindt zijn eigen waarheid uit.
En het ware Licht wordt meer en meer dof.
Men haalt binnen zijn buit.
In het begin was het Woord.
Het Woord heeft zich uitgesproken.
Sindsdien hebben we die Schepping vermoord.
Maar weet, het Verhaal is nog niet afgesloten.