langzaam
in een eeuwigheid bewegend
majesteus
haar omgeving beheersend
tijd deert haar niet
voor altijd levend
gemaakt van graniet
slijtend
dansen op de tijd
bewegend
zie hoe ze de aarde berijdt
om haar kruin, de wolken
de grijze sluiers
die om haar hoofd kolken