Och mijn lief
dat jij gaat dwalen
eenzaam en verlaten
zoeken naar verdriet
die je liefde
bewust laat doorleven
in het nachtelijk onzeker
verscheurd mijn hart
je roep in het duister
verstild het leven
alleen het konijn
of de rat verschrikt
in een stille vlucht
och mijn lief
waarom treur je
onder eenzame wolken
die je de maan ontnemen
en nog meer laat zweven
op tranen van weleer
je bittere eenzaamheid
doen verscheuren
je roep in het duister
zend je de engel
met een straaltje licht
dat je nacht helder maakt
tot verbonden zijn