Slechts één dag
verwijderd van het land
waarin zoete herinneringen
aan vervlogen beloften
zich vastklampen
aan de stem
die zacht en zwevend
als een veertje
in de wind
gedachten in 't vermoeide hoofd
hebben geblazen.
Slechts één ster
als een fonkelende parel
aan de zwarte nacht
die straalt naar
alle werelddelen
waarnaar gelijkgestemde
zielen staren
de klaarheid schept:
er is geen 'wij'
alleen maar 'ik'
alleen maar 'jij'