De urn van oma
De urn van oma,
Staand op de schoorsteenmantel,
Eenzaam naast haar foto,
Niemand die er naar kijkt
De urn van oma,
Staand boven het knetterende vuur,
Warm van de hitte,
Stom eigenlijk
De urn van oma,
Bewaard, vergeten,
De urn van oma,
Het enige overblijfsel
Van haar,
Bewaard, vergeten
Die urn,
Is het mijn oma
Die daar inzit?
Mijn oma,
Gestorven, vergaan, verbrand
De urn van oma,
Bewaard,
vergeten