enige tijd geleden, ontving ik een brief
vergezeld..van duiven..twee
Ik zag ze..en dacht
wat moet ik daar in Godsnaam mee??
'k was op zoektocht naar m'n tortel
Hij die zijn liefde wilde uiten
doch toen sloeg verwarring toe
in een stroom niet meer te stuiten
De brief voelde zo vertrouwd
alsof ik de schrijver al reeds kon
doch de afzender onbekend
en toch..t voelde als de zon
Ik belde, eerste nummer onbereikbaar
dan 't tweede maar proberen
aardige man, doch 't klopte niet
m'n innerlijk ging zich sterk verweren
De energie bij de brief
zo vertrouwd, zo intens
maar paste niet bij deze man
voelde als een heel ander mens
voelde met deze mens geen band
heel m'n gevoelsleven sprak nee
maar waarom dan toch, waarom
kwamen die twee duiven mee??