één voor een ongekend verlangen naar jou
één die zegt dat ik van je hou
één voor de warmte in je ogen
één voor het nooit te kunnen of mogen
zien van die kijkers gericht op mij
één voor die stralende lach erbij
één voor je zacht rode wangen zo mooi
één voor de stem waarvan ik ontdooi
één voor je zachte handen, zo groot
één voor je ziel, één moment ontbloot
één voor de gedachte je nooit vast te houden
één voor de droom, dat wij samen zijn zouden
één voor de pijn die ik in me draag
één voor een nooit aan mij gestelde vraag
indien jij een schip was, zeg ik je nou,
zou je kunnen varen op mijn tranen om jou...