Het verleden,
en het heden,
zijn onlosmakelijk,
met elkaar verbonden.
Ze horen bij elkaar,
een onafscheidelijk paar.
De één kan niet zonder de ander bestaan,
de één kan niet zonder de ander verder gaan.
Maar het verleden,
moet verleden blijven,
en mag het heden,
niet gaan overheersen,
onlosmakelijk,
maar individueel,
Een apart, maar kenmerkend levensdeel.
Want wat vandaag het heden is,
zal morgen al verleden zijn.
En het verleden zonder betekenis in het heden,
kan in de toekomst van morgen,
van grote invloed zijn.
Dus, wees je bewust van beiden,
maar houdt ze ook gescheiden.