Een kind is als een parel
ontsproten in de moederschoot
zoals een korrel in een schelp
gekoesterd als een kleinood,
Laag per laag, vezel per vezel
elke cel gevormd met liefde
geduldig wachten de tijd niet ontkrachten
en bij het ontluiken de pijntjes verzachten,
Klein kind, kindje lief, aanschouw het leven
dat zij je hebben gegeven
koester het leven dat je werd toevertrouwd
kijk op naar de scheppers waar je van houd,
Bewaar in je gedachten de droom
en kom op voor jezelf zonder schroom
wat kan je van het leven verwachten
laat de dag de dag en de nacht de nacht,
Stap voor stap, aftastend de begaanbare plek
waar je uiteindelijk uit jezelf vertrekt
zoekend naar een plek waar je je huis op bouwt
verlangen naar een arm waarin je je vertrouwd,
Koesterend de liefde van je kinderen
die je de weg van de liefde niet hinderen
dankbaar in de wereld kijken
en niet de rijkdom van anderen vergelijken,
jenne