(uitdaging van joda)
“ Verkeerspolitie…”
Denderend door mijn hoofd
Neonreclameborden op wielen
Zoekend naar overtreding van de gedachte
Over sappig zoenende zintuigen
Teder haar sporen nalatend
Op mijn angstig pruilen
Flitsend, fier doch wrang
Het stopteken gevend
Wanneer dromen neigen
Naar vol gemoed mijn handen tartend
En heupwiegen dat mijn netvlies
Onophoudelijk laat tranen
Maar vandaag toon ik moed
En ik reik naar mijn droomvrouw
Voel de tederheid overgaan
In gulzigheid en ik laat me
hartstochtelijk beminnen
En onderwijl schrijft mijn inwendige
Verkeerspolitie bon na bon na bon
Ik glimlach trots en voldaan
En ik weet: ik zal ooit moeten betalen…