Hoe vaak voelen we niet het
verstikkende gevoel van machteloosheid
de mond gesnoerd door gewetenloosheid,
Ongeacht vermoedend dat ook mensen
gevoelens kunnen hebben,
In de kiem gesmoorde woorden
die niet mogen worden uitgesproken,
beloftes verbroken, vertrouwen gekrenkt,
Vernederende woorden
die als striemende gesels
het lichaam tekenen
en verminkt achterlaten,
Wat er overblijft is een vertwijfeld,
gekrenkt, en totaal buiten zichzelf gekeerde
gekwelde ziel die hunkert naar zelfbehoud,
erkenning en aanvaarding maar waarin
een warme, liefdevolle en fascinerende
eigenpersoon verscholen is achtergebleven
die schreeuwt naar een verlossende bevrijding,
in de hoop zich te kunnen tonen in werkelijkheid,
jenne