HANDJE-TOVER
Opper mij je hand
geef um maar aan mij
als je um mij opperd
kietel ik je daar.
Opper mij je hand
leg um in de mijn
als je um mij opperd
zal ik heel lief zijn.
Opper mij je hand
voel maar hoe ik streel
hij die de zijne opperd
valt de warmte ten deel.
En hier heb je mijn hand
hij is nu toch maar over
nu slaan vlug onze handen
de dans van Handje-Tover
[klap-klap-klap]
De dans van Handje-Tover
is een dansje van plezier
sla niet de voeten over
breng alles aan de zwier
[stap-stap-stap]
Om je heen zal ik draaien
met mijn arm over je hoofd
met losse zwiere-zwaaien
tot ik ijl wordt in het hoofd
[draai-draai-draai]
Nu moet jij gaan draaien
met je arm over mijn hoofd
losjes zwiere-zwaaien
tot je ijl wordt ik je hoofd
[draai-draai-draai]
Achterover hangend aan de armen
draaien we nu samen in het rond
vallen elkaar snel nu in de armen
maar spillen nog steeds toch in het rond
[draai-draai-draai]
De dans van Handje-Tover
is een dansje van plezier
en wie het eerste opstaat
mag opnieuw gaan zingen hier;
Opper mij je hand snel
geef um maar een mij
als je um mij opperd
kietel, kietel ik je zij.
'jiiieeee !!!!........'
'95