gezeten op stoelen
onder banken geheimen gehuist
niet nader bekend gemaakt
met rechte rug en borst vooruit
laat ze van zich profiteren
bewust gekozen
gezeten op stoelen
hun voorgangers onbekend
niet nader gekomen
tot het verleden wat zij bezitten
zo zit zij te staren
naar de mensen die ze ziet
zonder hen te bekijken
wordt hun innerlijk voor haar geopenbaard
haar zetel is haar thuis
ze is er mee samengesmolten
vroeger kent ze niet
alleen haar heden