Jaapie denkt vooruit.
Stil op wat stenen zit Jaapie
achter in het bos op een open plek
weg van de geluiden
en dichterbij een land dat van dromen is.
De zon schijnt fel op Jaapie
achter hem valt een korte schaduw
het gras is nog groen
het heeft veel geregend deze Lente.
Jaapie denkt zo wat vooruit
Jaapie denkt met beetjes ook terug
Jaapie is een jongen van 12 nu
en Jaapie is best een beetje verloren,
al zal het nog een tijdje duren voor hij dit beseft
Jaapie is ook best een beetje gelukkig
maar daar is hij nog jaren niet aan
Vaak komt Jaapie deze zomer naar hier;
zijn broer speelt veel bij Michiel en Marcel.
en 'zijn' Rogiƫr heeft een nieuw vriendje.
Wat Jaapie hier nu doet, deze uurtjes;
geluiden ontwijkend in het bos
hij kent geen andere kinderen die dit doen
of die met hem mee willen gaan.
Jaapie denkt daar ook helemaal niet aan
Jaapie volgt gewoon wat goed voelt
Vroeger werd hier weleens gewandeld
al was dat een ander bos, daarachter,
dan waren de volwassenen heel anders
maar ook dat weet Jaapie nog niet.
De zon schijnt fel op Jaapie
achter hem valt een korte schaduw
het gras is nog groen
het heeft veel geregend deze Lente
Stil op wat stenen zit Jaapie
achter in het bos op een open plek
weg van de geluiden
en dichterbij een land dat van dromen is.
Jaapie gooit het frutsel-takje weg
en pakt het steentje dat hij zag
wrijft het schoon in zijn handen
en voelt dan hoe het aanvoelt.