Voorzichtigheid regeert
als een tiran
in een winkeltje van porselein
en hele legers patrouilleren
lenig snel
tussen alle rekken door.
Vrede, vriendschap, liefde
gedachten van plastic
dat schokbestendig zou moeten zijn,
dat je als steen kan laten vallen
en ten koste gaat van alles
wat mooi en breekbaar is.
Glas balanceert
op het scherp van de snee
burgeroorlog in keramiek
en dik verpakt in oud papier
heeft het verleden zwart op wit
legers van plastic gemaakt.