Pijn
Als kind is pijn te verhelpen
met een zoen
Als je iets groter wordt,
Kan een snoepje dat werk doen
Maar als je al 18 bent
En kapot gaat van verdriet
Werkt een zoen of snoepje niet
Een aai over je bol of een geruststellend woord
Is iets, wat de pijn misschien even stoort
Maar zulke pijn moet slijten
Als een verfvlek in je nieuwe trui
Het verdwijnt langzaam;
Als het haar van een kat in de rui
Of als een litteken in je arm
Het vervaagt, wordt zachter,
Maar het moment blijft warm
Het zal altijd een pijnlijk herinnering voor je zijn
En een moment, een herinnering kan ervoor zorgen:
“Het doet toch nog steeds pijn……..”