Het conflict,
Wie vroeg er ooit om?
Wie dacht het van tevoren uit?
Het was er plotseling.
Je kon er niet onderuit.
Vriendenbanden, broederbanden in jaren opgebouwd,
je koestert ze blij gelukkig en voelt je schatrijk.
Dan opeens ontstaat de storing.
Een conflict dat dient zich aan.
Met Koran, Bijbel of wetboek in de handen,
roept iedereen: ik heb gelijk!
Als staal zo hard, staren de ogen.
Luisteren is er niet meer bij.
Men voelt zich misschien bedondert of bedrogen,
En zeker niet meer blij.
Conflicten duren jaren, soms wel een hele eeuw.
Maar het liefdevuur van God smelt conflicten weg als sneeuw.