En vandaag…
zweeg de dichter
woorden stokten in zijn keel
soms vloeiden uit zijn ogen
de zoute parels van geluk
want zijn gemoed was
boordevol, een maalstroom
gedachten, gevoelens
die elk een strijd vochten
want ik was die grijnzende kater
ik mepte de kaarten weg
tot wanhoop van het lot
en heb haar hand gevoeld!