De warme herinneringen vervagen,
zoals de laatste zomerse dagen,
een dag, een uur,
stilaan dooft het levensvuur...
De zomer loopt
op zijn laatste benen,
spoedig zal ook zij
zijn verdwenen.
De bladeren krijgen kleur
levendige kleuren,
zoals geel en rood,
maar ook zij vallen
later dood.
De wind kondigt
een nieuwe tijd aan,
waarin alles zal
blijven stilstaan.
De bomen komen tot rust,
doordat de koude hen verlamt,
de regen hen zachtjes kust,
en de winter hen omarmt...