Een Liefdevolle En Geruststellende Blik
Jouw lieve ogen
Had jij constant op mij gericht
De vragen
Die las ik van jouw lieve gezicht
Ma, het gaat toch wel goed
Een liefdevolle en geruststellende blik
En een liefdevolle aai over jouw arm
Dat gaf jouw weer moed
En voor even klaart hij dan weer helemaal op
Jouw lieve gezicht
En ik voel me gelukkig en warm
Maar hij houd zijn ogen
Voor de zekerheid steeds op me gericht
En in zijn lieve ogen
Blinken de tranen
Hij doet niet eens moeite om ze te drogen
Dan weer zijn gesproken vraag
Ma, ga je met me mee, even een sigaretje roken
In de lift overlaad hij mij weer met vragen
Buiten gekomen
Wil hij eigenlijk snel weer naar boven
Het duurt allemaal voor hem wat te lang
Want het is naar zijn dochter
Waar hij met heel zijn hart en ziel
Zo naar verlang
Alles komt goed lieverd
Heb ik hem keer op keer gezegd
En hem alles telkens weer
Heel duidelijk en rustig uitgelegd
Boven weer aangekomen
Van het halve sigaretje roken
Zie ik de vragen weer staan
In zijn lieve ogen
We staan tegenover elkaar
En hij ziet, zijn vrouw
Die heeft het heel zwaar
En weer die vragende ogen
Gevuld met tranen
Waar ik in kon lezen
Ma, Kunnen ze haar niets geven
En ik zie zijn handen iets beven
Een liefdevolle en geruststellende blik
En een liefdevolle aai over zijn arm
Dat maakte hem steeds weer kalm
Tot ik uiteindelijk
Na een lange lange tijd
Hem zijn eigen kleine meid
In zijn armen mocht geven
En hem kon zeggen
Zie lieverd
Hier is zij dan eindelijk
Jouw trots jouw eigen kleine meid
En helemaal gezond
Zijn ogen, weer vol tranen kijken me aan
En zegt zachtjes
Ma, Bedankt voor alles wat je hebt gedaan
En ik neem hem
Heel liefdevol in mijn armen
En houd hem heel stevig vast
En zeg hem.
Lieverd ik hou van jou met heel mijn hart
Een liefdevolle blik en geruststellende blik
En een liefdevolle aai over zijn arm
Dat was voor hem al genoeg
Dan voelde hij zich weer gerust
Zijn geluk te mogen zien
Maakte mij van binnen
Zo vredig en warm
En ik strijk nog eens
Heel liefdevol over zijn arm
Nu is hij volledig kalm
Geen vragen meer te lezen
In zijn lieve ogen
Alleen puur en intens geluk
Stond er nog in te lezen
Ben heel trots op je lieverd
Heel trots
Nooit zal ik jouw vragende ogen
Gevuld met tranen vergeten
Waar ik zoveel in kon lezen
Liefs Jet
Liefs Mam