Het leven is een donderslag, de liefde is de bliksem
Maar kan het een wel zonder het andere bestaan
Want leven zonder liefde dat wil toch niemand
En toch zijn er vele die die weg moeten gaan
Als ik het eens hoor donderen
Dan komt daar heel vaak achteraan
Een hele felle bliksem
Maar toch hoor ik het niet altijd zo gaan
Niet altijd komt na die donderslag dat felle licht
Soms moet je daar heel lang op wachten
Soms komt het zelfs helemaal niet
En zie je de bliksem alleen in gedachten
Zo gaat het helaas ook in het leven
Niet altijd is er dat moois wat liefde heet
Er is ook veel verdriet en pijn
Dat is wat ik uit eigen ervaring weet
Maar zoals de bliksem niet zonder de donder kan
Kan een mens ook niet zonder de liefde leven
En dus weet ik dat de dag voor mij ook zal komen
Dat ik iemand al mijn liefde kan geven