-----
"onafgemaakt gedicht."
Sommige mensen zijn nogal menselijk, anderen proberen van niet
ik zit te kroeg te nacht, zit langs een dronken griet.
Voor me, achter de bar; de wand van flessen en plakkaten vol
lees ik 'Reality is a hallucination caused by a lack of alcohol'.
Acht flessen hangen er op z'n kop, daaronder staan er prijkend tweentwintig
glanzend zwart de kast eromheen, vol glazen; licht en luchtig.
Ik mis de dichters...
Aan het poelbiljart pal achter me speelt een blowend groepje achttienjarigen
een meisje van hen komt bij moeder de dronken griet geld vragen.
De barman neemt een trek van de joint, en praat met twee mannen over een houseparty
ze praten met loome stemmen en hangen met hun kinnen op de bierglazen.
De plaatselijke homofiel heeft een nieuw vriendje met donkere lange haren
zij zitten als met ogen van èen ziel gemaakt al kwartieren naar elkaar te staren.
Ik mis de dichters...
De dronken griet weigerd maar langs haar geeft een man toe an het gebedel
het meisje druipt af na een preek bestaande uit dronkenmans geprevel.
Als dòlle-mannen staat het groepje nu aan de voetbalkast te draaien
alsof ze um in èen keer twee keer kunnen raken als ze maar door blijven draaien.
Stevie Ray Vaughn gaapt er een slowe balade overheen
de dronken griet besteld sate met brood, met ijzerfolie eroverheen.
Ik mis de dichters...
-----