De ander
Hoe kan een mens zich nu verwoorden,
Gemis van een ander das waar men onder lijd
“T is niet als muziek met zijn accoorden
Het is de drukte van de tijd
Mensen luisteren niet naar elkaar
Kontakt is oppevlakkig, echt
En zo gaat het jaar na jaar
Het is niet serieus, en vaak ook niet oprecht
Vrienden zijn geen vrienden meer
Zoals dat eerder was
Vrienden missen dat doet zeer
Waar is met hun dat laatste glas
Zou die tijd nog ooit terug keren
Of denkt en werkt een ieder voor zich
Van deze tijd kan men veel leren
Anders drijf er een nog grotere wig
Als men eens naar zich zelf keek
En van zich zelf ook houden kan
Dan werdt hun ziel enorm week
Dan pas kun je zeggen, dit is houden van
Neem een ander serieus zoals hij is
Op recht en recht door zee
Dan is het zeker geen gemis
Je doet er veel pleziertjes mee