Ogen
Zijn ze groen of zijn ze blauw,
ze zijn in elk geval van jou.
Zijn ze triest of zijn ze blij?
Ach, allebei zijn ze gewoon jij!
Maar ik kan er zoveel in lezen,
ook al acht men dit niet bewezen.
Ik zie of er iets met je is of niet,
hoezo beweert men dat je dit niet ziet?
Als ik diep in de poppetjes van je ogen kijk,
zie ik meestal blijdschap en voel ik me rijk!
Zijn ze soms een keertje triest,
is 't of je een beetje van jezelf verliest.
Maar zo voelt 't niet voor jou,
meer voor mij, want ze blijven blauw!