_____
Lotswending.
Hij deed niemand kwaad,
maar wilde daar wel voor alleen gelaten worden.
Van straten moest hij niets hebben,
waar horden mensen doorheen holden.
Hij hield meer van het alleen in de kamer
en de avond
en het bij God niet weten wat men hierna vond
en hij zou bij God niet weten wat hij hierna vond...!
Inlichten, vormen, entertainen;
Hij hield niet van de mens'lijke cultuur.
Meer hield hij van de stilte om hem heen
te middag en ook in het nachtelijk uur.
Al die daden, zoals een tuin bijhouden
of het anders hanteren van gezag,
maar niemand stond stil bij de zon en haar lichte lach,
en hij stond wél stil bij de zon en haar lichte lach...
Geen gevaren als dat ze tot hem kwamen
kende hij en verzon hij niet.
Als het volle voelen van wat zij waren
als zij er waren en verdriet
geen moment nog zou hij tevreden kunnen laven
als hun dadendrang hem teveel op kwam draven
en dàt hun dadendrang hem teveel op kwam draven...!
Op een vredige dag die hij zo wat uitleefde,
kwam iemand hem ontwaken.
Hij kon het niet laten
en droomde nog wat weg onderwijl zij spraken.
Doch toen hield het op met een grove harde schok.
De man was in het zwart en wees hem op de klok.
En àlles werd van zwart en wees hem op de klok...!
Die klok tikte, hij wist het eerder niet,
maar die klok tikte hard!
-'Nu kijk je op die klok...en altijd
en het wordt een nieuwe start!
Teveel heb je verzaakt,
te weinig in het leven dat je vond
en je verziekte met je staren zo'n beetje iedere avond!
en je verziekt nòòit meer met je staren iedere avond!!'-...
De man ging weer weg, van ploef
en daar klopte zijn hart heel snel.
Dat het hart zo hard klopte en zo eigenlijk veel te snel!
Wie was dan toch die man?
Wie was die gedaante waarmee dit al begon?
Maar wie kende hij nu en waarom verdween ineens de zon?!
en die man kénde hij, en dààrom verdween ineens de zon!!.
Hij deed niemand kwaad,
maar wilde daar wel voor alleen gelaten worden.
Van straten moest hij niets hebben,
waar horden mensen doorheen holden.
Toch moest hij nu gaan werken, opdat ook hij berichten zond,
die pasten bij wat hij wilde, dus hij deed het in de late avond;
Verhalen over stilte en leegte, waaromheen hij geen doekjes wond.
in de stilte en leegte geschreven, waaromheen hij echter doekjes wond...
_____