klanken en beelden
komen op de buis
kan mijn honger niet stillen
wat volgt is nu drachtig
om krachten te breken,
liefde en arbeid
heb alles gezien en genomen
copies van een vals verleden
het blijft bovenal een roeping,
muziek is uit den boze
om plotseling verdriet
(vanwaar komt dat heengevlogen ?)
weg te dromen,
woorden en gebaren
één babylonische spraakverwarring
niets is vatbaar voor rede,
ben voortaan op en top
zwanger van watervallen.