Ja, ik weet het, ik ben wat aan de late kant met mijn gedicht met de start zin van deze week.
Ik heb dit gedicht geschreven voor een collega die te maken heeft met alcoholisme, iets waar ik, als kind van een zware alcoholist, heel veel moeite mee heb gehad in mijn eigen leven. Omdat zelfs het begrip van je beste vrienden vaak niet voldoende is, simpelweg omdat ze niet weten wat het is, wil ik hem d.m.v. dit gedicht, een hart onder de riem steken.
Weerspiegeld in jouw ogen,
Zag ik maandag morgen,
Pijn, wanhoop en verdriet,
Ik herken het,
Weet met welke ogen,
Je het leven ziet.
Weerspiegeld in jouw ogen,
Zag ik jouw gevoelens,
Zo herkenbaar en zo wrang,
Mijn god, wat schrok ik,
wat was ik bang.
Weerspiegeld in jouw ogen,
Zag ik mijn eigen kind zijn,
Mijn eigen wanhoop en verdriet,
Je moet het hebben meegemaakt,
Voordat je het ziet.
Ik heb het meegemaakt,
Jij zit er midden in.
Ik heb het een plaats gegeven,
Jij staat nog aan ’t begin.
Geloof me,
Begrip geeft kracht.
Geloof me,
Het verzacht.
Nee, ik kan je niet verlossen van de pijn,
Maar ik kan wel een vriendin,
Een luisterend oor voor je zijn.