Vannacht ging ik slapen
Ik droomde dat ik naar de hemel ging
Ik kreeg een boek, een steen en een zaadje
Toen ik wakker werd keek ik met verbazing
naast mijn bed
Daar lagen het boek, de steen en het zaadje
Het boek was stoffig en de leren kaft versleten
Ik sloeg het stof uit de bladeren en heb de
kaft vervangen
Toen las ik het boek en erin stonden alle l
lieve woorden die jij ooit voor mij hebt bedacht
De steen zat onder de modder en was ruw
Ik heb de steen schoongespoeld en
geschuurd en toen ik hem tegen het licht hield
zag ik dezelfde warme glans als in jouw ogen
Het zaadje was klein en uitgedroogd
Ik heb het zaadje gepland en water gegeven
Uit het zaadje groeide een prachtige bloem
Net zo mooi van kleur en vorm
als de bloem in jouw hart
Deze drie geschenken uit de hemel zal ik
altijd koesteren
En ik dank de hemel iedere dag voor
deze droom
Soms vraag ik me af waarom ik was uitgekozen
voor deze mooie gaven
Misschien was het wel omdat ik jouw schoonheid
er in terugzag?