Je ziet alleen maar
droge grond
geen leven
te bespeuren
volgens jou
kan er niets groeien
maar je maakt
de welbekende fout
die veel mensen maken
als ze mijn grond bekijken
de droge grond
is slechts
een afdekking
om de onderliggende
bodemschatten
te verbergen
pas als jij
de grond
van water voorziet
en er een bloemetje
durft te planten
zal de bodem openbreken
en kan je
de verborgen bodemschatten
leren kennen