Met Open Vizier
strijd ik
soms met woorden
soms met blikken
soms met lichaamstaal
soms met zwijgen.
Weinig te verbergen
een zuiver geweten
een schone lei
een nieuw gegeven
voor een ieder
weggelegd?
Kansen geven
kansen gunnen
kansen ontnemen
kansen creeren
Doen we dat niet
voor een ieder die
ons na staat,
waarvoor we
woorden schrijven
spreken, zingen
opdat zij
wonen mogen
in ons hart
Zodat wij kunnen zijn
Jij en ik !