Op mijn ontdekkingsreis in het leven
kwam ik een wijsgeer tegen.
Ik stelde hem de vraag:
'Hoe kan ik goed leven?'
Hij antwoordde:
'Als ik ga, dan ga ik,
als ik srpeek dan spreek ik
als ik eet dan eet ik.'
Ik zei:
'Maar dat doe ik ook,
wat doe je dan meer dan ik?
Hij antwoordde:
'Als ik ga, dan ga ik,
als ik srpeek dan spreek ik
als ik eet dan eet ik.'
En opnieuw zei ik hem:
'Ik doe het zelfde als jij.'
Hij zei:
'Nee, als je zit, dan sta je al
als je staat dan ga je al weer weg.
Als je gaat dan wil je lopen.
Als je loopt, dan wil je er al zijn.
En als je spreekt dan luister je
al niet meer naar het antwoord.'
En als je spreekt dan
Verlegen en verbaasd
keek ik hem aan
zonder een woord te spreken.
En zette mijn tocht verder.