Rimpels in het grimmige water,
Oudheid en wijsheid van het meer,
Suffig waaien eeuwenoude bomen,
Elegante reiger strijkt in rust neer,
De wind begeleidt bordeauxs bladeren,
In een parade over het vaste land,
Strelend voelt ze de optocht van de herfst,
Naar het verlangen dat diep in haar brand,
Nog een laatste tevreden blik,
Gedreven door overgebleven zomerstralen,
Dank U voor de pracht moeder natuur,
Pracht die geen woorden kunnen vertalen.