Opgesloten hart
de sleutel van mijn hart
zit in het slot
iedere richting
waar ik het heen wil draaien
het gaat niet open
de blokkade van de ziel
is er in geslopen
jouw wezen het leven
was mijn adem, mijn gevoel
het evenwicht
met jouw dood
roestte mijn scharnieren
sloeg het deurtje dicht
al komt er soms
wat olie aan te pas
het gaat nooit meer soepel
zoals het ooit voor mij was