slaap vol dromen
verward en tegelijk
rustgevend vertrouwd
niet?
meer
dan
gevoelens
die vrij
..bang..
...binnen...
....botsen....
weer
- kaatsen
mijn schreeuwen
die opgesloten
op
en
neer
heen en weer
neer
weer-
ronddolen
duizend keer
herhaald
maar (niet luidop)
dus
tevergeefs
is
slapen in - slapen is
een grot
donker
-rustig maar-
geruststellend
veiliger
dan dit
ontwaken
(kan niet)
ontwaken
(durf niet)
ontwaken
(wil niet)
durven kunnen
(kan
niet
meer
willen)
ontwaken