In gedachtten zit ik naar buiten te kijken.
Bladeren vallen van de bomen.
De herfst is weer in ons land gekomen.
Wij steken de kaarsjes en de kachel weer aan.
Ik denk aan duizenden vluchtelingen
Hoe zal het die vergaan?
Honger,dorst,kou,geen warmte,geen medicamenten.
Hoe kan zoiets toch bestaan?
Zou willen dat ik even God mocht zijn.
En dat ik alle mensen kon verlossen van hun pijn.
Want het is toch nooit hem bedoeling geweest dat er mensen
zijn die moeten leven erger nog als een beest.
Laat ons niet materialistisch zijn want als we
even na denken weten we dat wij gelukkig zijn.
Ria Paardekooper