Liefde dwingt niet verlangt niets,
laat je vliegen op zwanenvleugels
van vriendschap en vrijheid,
volledig op jezelf aangewezen
echter nooit meer alleen,
liefde zonder verlangen
is als thuiskomen in een winters huis
waar de staande klok tikkend
de kilte vult met herinneringen,
liefde zonder verliefdheid
is als wekelijks en bijna blindelings
inkopen doen in een anonieme Aldi,
liefde zonder altijd en overal
aan die ene te denken,
is als het dagelijks journaal
altijd iets nieuws maar steeds
hetzelfde verhaal van hemel en hel,
kommer en kwel.