Op eigen benen staan.
Je eigen leven leiden moet je leren.
Je moet je overal tegen kunnen weren.
Je moet jezelf goed verzorgen elke morgen, elke dag.
Steeds proberend met een lach.
Het zal niet altijd even gemakkelijk gaan
om op eigen benen te staan.
Van alle dingen die je meemaakt zul je leren.
Zo bijvoorbeeld ook om jezelf te kunnen weren.
Je leert hoe de dingen zullen wezen, want de tijd die eigenlijk
maar zo kort is zal aan je voorbij racen.
Je moet van je leven proberen te genieten en het niet zomaar
aan je voorbij laten schieten.
Je hebt maar één leven, en dat hebben mijn ouders mij gegeven.
Ik ben blij dat ik op deze wereld ben met alle mensen die ik ken.
Als je toch eens bedenkt wat dit land ons eigenlijk schenkt,
dan hebben we het maar al te goed.
Hier vergieten we tenminste geen bloed.
Kijk maar eens verder de wereld in, dan vraag je je af wat
heeft het voor zin?
Al die oorlog, al die haat,
zo kan het toch niet zoals het allemaal gaat.
Ik ben blij dat ik dit niet hoef mee te maken maar toch zullen
we moeten blijven waken.
Ik probeer het beste te doen voor mezelf en voor iedereen
want we zijn tenslotte niet alleen.
Ik moet geven en nemen in het leven, eigenlijk weet ik helemaal
niet waarom ik dit allemaal heb geschreven.
Toch heeft het wel iets, en dat ik erover denk is niet voor niets.