Het was een koele herfstnacht
Zo één dan men nog graag verwacht
En ik had een visioen
O wat moest ik daar mee doen
Er vloog een vogel aan de horizon
En hij was zo wit als het maar kon
In zijn bek hield hij een tak
Ah, ja hij zat al lang in het vak
Ik vroeg aan het dier
Beste vriend wat doe jij hier
Ik ben de vogel die vrede zal schenken
Kijk, ik ben bezig met het goede te wenken
Respectvol boog ik m'n hoofd naar de grond
Langzaam verwelkomde ik de morgenstond