Mam,
Mam, u bent nu heel alleen van binnen
Weet vaak niet wat te beginnen
Eenzaam in uw bed verlaten en alleen
Mijn lieve schat waar moet dat heen
Wij gingen heen met bloedend hart
Een schuldgevoel zo groot zo zwart
Wij als dochters moesten u laten gaan
Terwijl u als moeder ons nooit in de kou hebt laten staan
U was er voor ons bij dag en bij nacht
Bij ziekte verdriet u hield de wacht
Het maakte niet uit u was er altijd
En heel vaak zei u het geeft niet meid
Ik ben er wees niet bang
Leg je gezicht maar tegen mijn wang
Dat voelde vertrouwd het maakte je blij
Samen met u zij aan zij
U had altijd de kracht om voor ons te zorgen
Overige zorgen bewaarde u voor morgen
Nu staan wij machteloos aan de kant
Er is van alles aan de hand
Wij willen zo graag bij u zijn
U verzorgen en vertroetelen dat is pas fijn
Helaas is het anders en dat doet pijn
Wij kunnen niet altijd bij u zijn
Maar weet lieve mam wij zijn zo trots
Een moeder te mogen hebben zo sterk als een rots
Nooit zullen wij vergeten hoe u voor ons bent geweest
U als moeder te mogen hebben was een feest